SPEEDTURNER

- a rakatfordítók új generációja -

Gyors és flexibilis

 

A 2008-as drupán került bemutatásra a jól ismert SWH sorozaton alapuló rakatfordítók új generációja a SPEEDTURNER®. Ezek a gépek gyorsabbak és jobban automatizáltak

  • a 20 %-kal gyorsabb fordítási ciklussal
  • és a rakat levegőztetésének automatikus inditásával és megállításával beleértve a rázást is.

Az új SPEEDTURNER® SWH sorozat levegőztetéssel elérhető  1220 x 1650 mm maximális papírméretig. A hidraulikapumpájával nagyobb teljesítményre képes, ami 20 %-kal gyorsabb fordítási ciklust jelent. Lerakás közben a frissen levegőztetett  rakat akár meg is csúszhat. A hidraulika rendszerbe integrált csillapító megakadályozza ezt, de nem lassítja a fordítás sebességét.

Az elektromos vezérlés Siemens PLC alapú, így a rakat levegőztetése és rázása automatikusan indulhat. A légbefúvók rakat alatti mozgásának száma választható és előre állítható. A levegőztetés és a rázás folyamata automatikusan megáll, ez idő alatt nincs szükség a gépkezelő jelenlétére.

A géptestbe épített befúvók a gépterem kondicionált levegőjét használják. A SPEEDTURNER® megnövelt rakat tömeget kezel - 1200 kg-ig B1 méretben (72x105 cm).

Az alacsony árú Economy SE sorozat levegőztetéssel mostantól szintén Siemens PLC-vel van felszerelve. A legbefúvók sebessége a kezelőpultról állítható (frekvenciaváltóval), mindkettő alapfelszerelés.

A Siemens PLC megkönnyíti a hibaelhárítást a PLC képernyőjén látható információkkal.